Mi vagyunk az ön bevándorlási ügyvédi irodája

RólunkReferenciákKapcsolat
Megosztom ezt az weboldalt  

Afrika: Etiópia, Libéria, és Togo

Észak Amerika: Kanada és Mexikó

Közép Amerika és  Dél-Amerika: Argentína, Chile, Costa Rica, Honduras, Kolumbia, Paraguay, és Suriname

Keleti Ázsia:  Brunei, Japán, Fülöp-Szigetek, Szingapúr, Dél-Korea, Tajvan, és Thaiföld  

Közép Ázsia: Pakisztán

Ausztrália

Európa: Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Írország,  Koszovo, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Luxemburg, Macedónia, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Szerbia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, és Egyesült Királyság.

Közel-Kelet: Bahrein, Irán, Izrael, Jordánia, Omán, és Törökország

Afrika: Egyiptom, Etiópia, Kamerun, Kongó (Kinsasza) and Kongó (Brazzavile), Libéria, Marokkó, Szenegál, Togo, és Tunézia

Észak Amerika: Kanada és Mexikó

Közép Amerika és Dél-Amerika: Argentína, Chile, Costa Rica, Ecuador, Honduras, Kolumbia, Paraguay, és Suriname

Keleti Ázsia:  Japán, Fülöp-Szigetek, Mongólia, Szingapúr, Dél-Korea, Tajvan, és Thaiföld  

Közép Ázsia: Azerbajdzsán, Banglades, Grúzia, Kazahsztán, Kirgizisztán, Örményország, Pakisztán, és Sri Lanka

Ausztrália

Európa: Albánia, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Írország,  Koszovo, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Luxemburg, Macedónia, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, és Egyesült Királyság.

Karibik: Grenada, Jamaika, és Trinidad és Tobago

Közel-Kelet: Bahrein, Irán, Jordánia, Omán, és Törökország

Befektetői vízum E-2

Befektetői vízum E-2

Az E-2 befektetői hosszúlejáratú, megújítható munkavállalási vízumot azon üzleti befektetők kérvényezhetik, akik olyan országból származnak, melynek kétoldalú államközi befektetői szerződése van az Amerikai Egyesült Államokkal. A vízum időtartamának érvényessége az adott szerződés feltételeitől függ.

A befektetőnek alapítania kell egy USA céget amely a beruházó által vásárolandó vagy létrehozandó vállalkozást fogja működtetni és amely alapján a beruházó kérvényezheti az E-2 vízumot. Alapíthatunk önnek egy céget. Kerjuk nezzen meg az oldalunket a cégalapításról.

Úgy az USA vállalkozásnak mint az egyéni beruházónak meg kell felelnie az E-2 vízum követelményeinek.

Az E-2 vízum alapvető követelményei:

Az érvényes államközi befektetői szerződéssel rendelkező országból származó külföldi állampolgárnak vagy állampolgároknak az USA cégben legalább a részvények 50%-át kell birtokolniuk, továbbá ezen személyek nem rendelkezhetnek állandó letelepedési engedéllyel vagy egyéb más, az E-2 vízumtól eltérő tartózkodási engedéllyel az USA-ban.

 • A befektetendő tőkének jelentősnek kell lennie és saját erőből kell hogy származzon vagy olyan kölcsönből, melynek biztosítéka a befektető személyes vagyona. A beruházás minimális összegét nem határozták meg, de annak elég nagynak kell lennie ahhoz hogy profitábilis, fejlődőképes és terjeszkedésre alkalmas vállalkozás létesüljön.
 • A cégnek a helyi gazdasághoz nemcsak érintőlegesen kell hozzájárulnia, azaz nem elegendő, hogy a befektető csak azért fektessen be, hogy a saját megélhetését biztosítsa. Azon felül, hogy a vállalat a befektetőnek a megélhetéshez elegendő jövedelmet fizet, USA munkaerőt is alkalmazzon és termeljen profitot.
 • A kérelmezőnek be kell mutatnia hogy olyan szakmai tapasztalatokkal és képesítéssel rendelkezik, melyek alkalmassá teszik a cég által ajánlott munka elvégzésére. Továbbá, a befektető kizárólag a vállalkozás ügyintézésének és irányításának a szándékával lépjen be az USA-ba.

Ügyvédi irodánk idevonatkozó tanácsai:

Mindazoknak, akik az E-2 Befektetői vízum kérelmet fontolgatják, javasoljuk, hogy vegyék fel ügyvédi irodánkkal a kapcsolatot mielőtt egy USA cégbe befektetnének. Mi útmutatást tudunk adni a vásárláshoz és kiértékeljük, hogy a választott vállalkozás eleget tesz-e az E-2 vízum követelményeinek.

Az is fontos tényező, hogy az USA cég folyamatosan tegyen eleget az E-2 vízum követelményeinek annak érdekében, hogy meghosszabbítható legyen. Tehát nem elegendő, hogy a befektető egy olyan vállalkozásra tegyen szert, amely ugyan eleget tesz az első E-2 vízum kővetelményeinek, de nem hordoz magában olyan továbbfejlődési lehetőséget, amely a későbbiekben a vízum többszöri meghosszabbítását biztosítja.

Fontos tudni, hogy a vízum intézésének korai szakaszában elkövetett hibák általában súlyos, gyakran helyrehozhatatlan hosszútávú következményekkel járhatnak. Ezért bevándorlási stratégiajának első és elengedhetetlen lépése egy átfogó jogi tanácsadás legyen, ennek során közép és/vagy hosszútávú bevándorlási céljait pontosan kielemezzük. 

Az E-2 Befektetői vízummal kapcsolatos további információk:

 • Az E-2 Befektetői vízum tulajdonosának házastársa olyan munkavállalási engedélyt kaphat, mellyel bármely munkáltatónál bármilyen munkakörben dolgozhat.
 • A cég, melybe a vállakozó beruházott, tevékenységét megváltoztathatja vagy azt újabb területekre terjesztheti ki.

Jelenleg mindaddig, amig a vállalkozás a követelményeknek megfelel, az E-2 vízum megújitasa nem esik korlátozás alá. Az E-2 vízum kérelmet általában a kérelmező származási országában lévő USA külképviseleten kell benyújtani. E-2 vízumokat az illető országgal fennálló kétoldalú szerződésben engedélyezett időszakban bocsájtanak ki. Amennyiben a kérelmező legálisan már az USA-ban tartózkodik, akkor kérelmezheti a Szövetségi Bevándorlási Hivataltól (U.S. Citizenship and Immigration Services, a továbbiakban USCIS), hogy tartózkodási engedélyét E-2–re változtassák. Ilyenkor azonban, ha az illető kilép az USA-ból, akkor elveszíti az E-2 tartózkodási jogusultságát, és a visszatéréshez az USA külképviseletén kell újra kérelmeznie az E-2 vízumot. Visszatérhet az illető személy más vízummal is, ebben az esetben ismét az USCIS-en keresztül kell az E-2-re való változtatást kérvenyeznie.

E-1 Kereskedői vízum

Azok az üzletemberek akik jelentős mennyiségű áruval és szolgáltatással kapcsolatos kereskedelmet folytatnak az USA-val kérvényezhetik az E-1 kereskedői vízumot. Ez a fajta vízumkérelmi lehetőség csak azon államok polgárai vonatkozik, melyek kétoldalú államközi üzleti és kereskedelmi szerződésben állnak az USA-val. Vállalkozásnak és vállalkozónak egyaránt meg kell felelnie a fennálló vízum követelményeknek.

A kereskedelmi vállalatokat érintő követelmények:

 • Import-export tevékenységet kell folytatni az USA és a azon ország között, mellyel az államközi szerződés fennáll. Kereskedni lehet áruval vagy szolgáltatással, a vízum kérelmezése idején azonban már folyamatban kell lennie a kereskedelmi tevékenységnek. A kereskedés lehet vétel vagy eladás, az áru vagy a szolgáltatás irányulhat az USA felé vagy eredhet az USA-ból.
 • Az USA és az államközi szerződésben lévő ország között jelentős mennyiségű keresekedelmet kell bonyolítani. A vállalkozásnak fel kell mutatnia, hogy a kereskedelem jelentős és hogy az év folyamán rendszeres tranzakciókat hajtanak végre.
 • A kereskedelmi vállalkozás nemzetközi forgalmának legalabb 50%-a az USA és az államközi szerződésben lévő ország között történjen.

A kérelmezőt érintő követelmények:

 • A kérelmezőnek be kell mutatnia, hogy olyan szakmai tapasztalatokkal és bizonyítványokkal rendelkezik melyek a vállalkozás működtetésére alkalmassá teszik.

Az E-1 vízum kérelmet általában a kérelmező származási országában lévő USA külképviseleten kell benyújtani. E-1 vízumokat az illető országgal fennálló kétoldalú szerződésben engedélyezett időszakban bocsájtanak ki. Amennyiben a kérelmező legálisan már az USA-ban tartózkodik, kérelmezheti az USCIS-tól, hogy tartózkodási engedélyét E-1–re változtassák. Ilyenkor azonban, ha az illető kilép az USA-ból, elveszíti az E-1 tartózkodási jogusultságát, és a visszatéréshez az USA külképviseletén kell újra kérelmeznie az E-1 vízumot. Visszatérhet az illető személy más vízummal is, ebben az esetben ismét az USCIS-en keresztül kell az E-1-re való változtatást kérvenyeznie.

Az E-1 vízum további előnyei:

 • Az E-1 kereskedői vízum tulajdonosának házastársa olyan munkavállalási engedélyt kaphat, mellyel bármely munkáltatónál bármilyen munkakörben dolgozhat.
 • Az E-1 vízum nem bevándorlási vízum és mindaddig megújítható, ameddig a vállalkozás alapján a jogosultság fennáll.

Megjegyzés: A potenciális E-1 kereskedelmi vízum-kérelmező már a vízum-mentes beutazás vagy a B-1 vállalkozói vízum keretein belül alapítson céget és szervezzen üzleti vállalkozást az USA-ban. Az E-1 vízum kérelem benyújtásakor a vállalkozásnak már működnie kell és rendszeres tranzakciókat kell addigra folytatnia. Az USA vállalkozás szervezésének időszakában a kereskedő folytathat tárgyalásokat, felvehet alkalmazottakat, aláírhat szerződéseket, stb., viszont nem jogosult közvetlen üzleti tevékenység folytatására, alkalmazottak irányitására, és az USA cég nem fizethet neki bért.

Van-e bármilyen kérdése a bevándorlási folyamattal kapcsolatban?

Érdeklődésem elküldése
Hivjon minket ma!
+1 (941) 362-7100

Anthony Olson, P.A. - Bevándorlási Ügyvédi Iroda
2020 Cattlemen Road, Suite 100, Sarasota, FL 34232 Térkép megtekintése 
Telefon: +1 (941) 362-7100 
Weboldalunk címe: http://www.immigrationvisausa.com/ 
© 2017 Minden jog fenntartva 

Adatvédelmi irányelvek | Weboldalunk feltérképezése

A Bevándorlási Ügyvéd, Florida/Ügyvédi Iroda honlap csak általános információt tartalmaz. A honlapon, valamint a kapcsolódó oldalakon, dokumentumokban, kommentárokban, e-mailekben és egyébb közleményekben foglaltak nem tekinthetők jogi tanácsként valamely személy vagy eset vonatkozásában. A honlapon lévő információ megtekintése, megszerzése nem jelent semmiféle ügyvédügyfél kapcsolatot mindaddig, amíg ügyvédi irodánk nem kap megbízást.

ENGLISH
DEUTSCH
ESPAÑOL
FRANÇAIS
ČESKY
MAGYAR
中文
EN
DE
ES
FR
CS
HU
ZH