Mi vagyunk az ön bevándorlási ügyvédi irodája

Jegyestársi vízum

Amikor amerikai állampolgár külföldi állampolgárral kíván házasságra lépni és az esküvot az Egyesült Államokba tervezik, az amerikai állampolgar, kérvényezheti számára a K-1-es Jegyestársi vízumot. Ez lehetővén teszi a külföldi állampolgár számára, hogy az Egyesült Államokba belépjen és házasságot kössön az amerikai állmpolgárral.

Ahhoz, hogy a külföldi jegyestárs elnyerhesse a K-1–es vízumot, a következoknek kell eleget tennie:

  • A jegyestársaknak az elmúlt két évben személyesen is találkozniuk kellett.
  • Mindkét félnek készen kell állnia arra, hogy a K-1-es vízum megszerzését követően és az Egyesült Államokaba való belépés utánt kilencven nappal házasságot kössenek.
A külföldi jegyestárs magával hozhatja előző házasságból született gyermekét K-2-es vízum segítségével.

A folyamat abból áll, hogy az amerikai jegyestárs átadja kérvényét a Bevándorlási Hivatalba (USCIS), amely miután jóváhagyta a vízumot, értesíti az amerikai nagykövetséget abban az országban amelybol a jegyestárs származik. Ekkor a külföldi jegyestárs átadja vízumkérelmét és a konzulátus kiadja számára a vízumot. Az Egyesült Államokba való belépéstol számítva kilencven nap áll rendelkezésükre, hogy házasságot kössenek.