Mi vagyunk az ön bevándorlási ügyvédi irodája

Honosítás

A honosítás az a folyamat amelyen keresztül a Zöldkártya tulajdonosa kérvényezheti az amerikai állampolgárságot. Néhány fontos lépést mindenkinek meg kell tennie, még mielőtt átvehetné az állampolgárságot:

A követelmények a következők:

  1. Rendelkeznie kell Zöldkártyával.
  2. Rendelkeznie kell Zöldkártyával legalább öt éve. Ez alól kivétel az a személy, aki házasság után nyerte el a Zöldkártyáját. Ezen személyek már a Zöldkártyájukon lévo feltételek eltörlése után három évvel kérvényezhetik a Zöldkártyát. Nem tartózkodhattak az országon kívül több mint hat hónapot az elmúlt öt évben (vagy pedig nem többet mint három évet, ha a Zöldkártyát házasságon keresztül szerezte) vagy pedig a honosítási folyamat vége előtt.
  3. A kérvényezőnek az Egyesült Államokban kell tartózkodnia a kötelező tartózkodási időnek a felét.
  4. A kérvényezőnek abban az államban, ahol a honosítást kérvényezi legalább három hónapot kellett élnie.
  5. A kérvényezőnek tudnia kell angolul írni és kommunikálni (ezt a honosítási folyamat során ellenőrzik).
  6. Ismernie kell az Egyesült Államok államberendezését és rövid történelmét. (ezt is a honosítási folyamat során ellenőrzik).
  7. Pozitív személyiségének tükröznie kell az Egyesült Államok alapelveit. Ez azt jelenti, hogy a kérvényező nem büntetett előéletu, nem folyik ellene bünvádi eljárás és hajlandó támogatni az Egyesült Államok államberendezését.
  8. A kérvényező betöltötte a tizennyolcadik életévét. Gyermekei, akik még nem töltötték be a tizennyolcadik életévüket, úgyszintén kérvényezhetik az állampolgárságot szüleik által.

Megjegyzés:

A zöldkártya tulajdonosok kérvényezhetik az USA állampolgárságot honosítási folyamat révén.   Mivel nincs olyan követelmény, hogy minden zöldkártya tulajdonosnak kérvényeznie kelljen az USA állampolgárságot, a zöldkártya tulajdonos nem kapja meg automatikusan az USA állampolgárságot.   Amikor azonban a zöldkártya tulajdonos kérvényezi a honositást, a Szövetségi Bevándorlási Hivatal (U.S. Citizenship and Immigration Service s, a továbbiakban USCIS) ellenőrzi a kérelmező előéletére vontakozó adatokat a bünügyi nyilvántartásban és azt, hogy annak idején a zöldkártya  meg ítélése megfelelően történt-e.   Ez azt is eredményezheti, hogy a kérelmező elveszitheti a már megszerzett állandó letelepedési engedélyét amennyiben zöldkártya jogosultsága nem volt megfelelő, vagy ha komoly bűnvádi itéletet hoztak ellene. Bár a  honos ítás bonyol ítása nem jár túl sok nehézséggel, mégsem kizárólag egy formális eljárás.